Ηλεκτροστατική Βαφή

Η ηλεκτροστατική βαφή είναι μία διαδικασία κατά την οποία ειδικές ρητίνες επικαλύπτουν το μέταλλο με σκοπό το χρωματισμό της επιφάνειας του. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε τρία κύρια βήματα. Αρχικά τον καθαρισμό του μετάλλου μέσω αμμοβολής ή χημικής επεξεργασίας, κατά τον οποίο αφαιρούνται όλοι οι ανεπιθύμητοι παράγοντες από την επιφάνεια του μετάλλου, καθιστώντας το έτοιμο προς βαφή. Στη συνέχεια τη βαφή, κατά την οποία η ρητίνη (ειδική χρωματισμένη πούδρα) εξέρχεται από ένα ηλεκτροστατικό πιστόλι πούδρας, το οποίο φορτίζει τα εξερχόμενα σωματίδια της πούδρας, αναγκάζοντάς τα να κολλάνε πάνω στο γειωμένο, προς βαφή, μεταλλικό αντικείμενο. Και τέλος τον πολυμερισμό, δηλαδή το ψήσιμο του πουδραρισμένου αντικειμένου σε ειδικά διαμορφωμένους φούρνους ώστε να σταθεροποιηθεί (πολυμεριστεί).

Η ηλεκτροστατική βαφή προσφέρει εξαιρετικές αισθητικές επιλογές, καθώς η παλέτα των χρωμάτων είναι απεριόριστη με διαφορετική υφή (λεία, σφυρήλατη, σαγρέ, gloss ή matt). Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες για την ανθεκτικότητα των χρωμάτων, που προσφέρουν υψηλή αντοχή σε εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες, αντιδιαβρωτική προστασία, εξαιρετική αντοχή στο microscratching, προστασία antigraffiti, αντοχή στην υψηλή θερμοκρασία και εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους.

Η βιοτεχνία Μαυρόπουλος διαθέτει δύο φούρνους βαρέως τύπου, τρία πιστόλια ηλεκτροστατικής βαφής του οίκου Gema Ελβετίας και δύο καμπίνες ψεκασμού με ειδικά φίλτρα κατακράτησης καταλοίπων.

Οι εφαρμογές της ηλεκτροστατικής βαφής είναι απεριόριστες είτε για προσωπική είτε για επαγγελματική χρήση. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες ενδεικτικά: καρέκλες, τραπέζια, βιβλιοθήκες, καναπέδες, ντουλάπες, φοριαμοί, κρεβάτια, καλοριφέρ, κάγκελα, ποδήλατα, κρεμάστρες, φωτιστικά, εξαρτήματα, ανταλλακτικά, ζάντες αυτοκινήτου και μηχανής, προφυλακτήρες, λούκια, αυλόπορτες, λαμαρίνες, ειδικές κατασκευές, γλάστρες, ανεμοθραύστες, ζαρντινιέρες, αρτοθήκες, σκάλες, γεωργικά μηχανήματα, ψυγεία και πάγκοι, στέγαστρα, αντικείμενα προς αναπαλαίωση, αντικείμενα αλουμινίου, ανοξείδωτα αντικείμενα και παντός τύπου μεταλλικά αντικείμενα. 

Οι κύριοι συνεργάτες μας είναι

sherwin
AkzoNobel_Logo