hlektrostaiki-vafi

Υπηρεσίες

Ηλεκτροστατική Βαφή

Η ηλεκτροστατική βαφή είναι η επικάλυψη του μετάλλου με ειδικές ρητίνες με σκοπό την αντιδιαβρωτική προστασία και το χρωματισμό της επιφάνειας.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε τρία κύρια βήματα. Αρχικά τον καθαρισμό του μετάλλου μέσω αμμοβολής ή χημικής επεξεργασίας κατά τον οποίο αφαιρούνται όλοι οι ανεπιθύμητοι παράγοντες από την επιφάνεια του μετάλλου, καθιστώντας το έτοιμο προς βαφή. Σε συνέχεια την βαφή κατά την οποία ρητίνη (ειδική χρωματισμένη πούδρα) εξέρχεται από ένα ηλεκτροστατικό πιστόλι πούδρας, το οποίο φορτίζει τα εξερχόμενα σωματίδια της πούδρας αναγκάζοντάς τα να κολλάνε πάνω στο γειωμένο προς βαφή μεταλλικό αντικείμενο. Και τέλος τον πολυμερισμό , δηλαδή το ψήσιμο του πουδραρισμένου αντικειμένου σε ειδικά διαμορφωμένους φούρνους ώστε να σταθεροποιηθεί (πολυμεριστεί).

Η ηλεκτροστατική βαφή προσφέρει εξαιρετικές αισθητικές επιλογές καθώς η παλέτα των χρωμάτων είναι απεριόριστη με διαφορετική υφή, λεία, σφυρήλατη, σαγρέ, gloss ή matt. Υπάρχουν κατηγορίες για την ανθεκτικότητα των χρωμάτων που προσφέρουν υψηλή αντοχή σε εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες.

Η εταιρεία Μαυρόπουλος διαθέτει δύο φούρνους βαρέως τύπου, τρία πιστόλια ηλεκτροστατικής βαφής του οίκου gema Ελβετίας και δύο καμπίνες ψεκασμού με ειδικά φίλτρα κατακράτησης καταλοίπων.