Αμμοβολή – Yαλοβολή

Η επιχείρηση Μαυρόπουλος Γ. Ιωάννης, έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις αμμοβολής και υαλοβολής τελευταίας τεχνολογίας, μια επένδυση καινοτομίας στη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες με ανεξάρτητους φωτιζόμενους θαλάμους αμμοβολής και υαλοβολής, με εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και τελικά φίλτρα εξαερισμού, στις οποίες χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα υλικά, που μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω μιας φιλτρομονάδας, η οποία απορροφά και κατακρατεί τα υπολείμματα χωρίς διαρροή σκόνης στο εργασιακό περιβάλλον.

Η αμμοβολή αποτελεί σημαντική και πολλές φορές απαραίτητη προεργασία της ηλεκτροστατικής βαφής για την αντοχή και την ποιότητα του τελικού προϊόντος σε σχέση με άλλους τρόπους καθαρισμού, για το λόγο αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοποίηση όλων των μηχανικών ιδιοτήτων που διαθέτουν οι πούδρες από τον κατασκευαστή. Η αμμοβολή είναι η διάσπαση μιας στερεάς επιφάνειας, με την χρήση μιας μέτριας ή πολύ ισχυρής δύναμης πεπιεσμένου αέρα, ανάλογα με το αποτέλεσμα που χρειάζεται το προϊόν, με σκοπό τον καθαρισμό και την προετοιμασία των επιφανειών του. Πρόκειται για μια τεχνική καθαρισμού των τραχειών επιφανειών, μέσω ανακυκλώσιμου υλικού για αφαίρεση σκουριάς και χρώματος, διαβρώσεων, γυαλίσματος ή προετοιμασία της επιφάνειας που πρόκειται να βαφεί.

Η υαλοβολή μέσω του ανακυκλώσιμου υλικού που χρησιμοποιείται (σφαιρίδια από γυαλί), δίνει μία ελεγχόμενη και σταθερή τραχύτητα στις επιφάνειες, καλύπτοντας τα επιφανειακά ελαττώματα και δίνοντας ένα διακοσμητικό φινίρισμα μιας καθαρής και σατινέ επιφάνειας χωρίς αντανάκλαση . Προτιμάται κυρίως στα μαλακά μέταλλα όπως αλουμίνιο, μπρούτζος και ανοξείδωτα. Εκτός από το φινίρισμα των επιφανειών, τις καθαρίζει αφαιρώντας επιφανειακές οξειδώσεις, γρέζια ή λεκέδες από φλόγα, χωρίς να προκαλεί ζημιές στο προϊόν και στις διαστάσεις του, αποτρέποντας να καταστρέψει τυχόν κοφτερές άκρες αυτού. Επίσης, ελαττώνει την εξάπλωση ρωγμών και την διάβρωση των αντικειμένων αυξάνοντας τον κύκλο ζωής τους. Δημιουργεί ένα υπόστρωμα με ελεγχόμενο πάχος χωρίς να κάνει ζημιά στην επιφάνεια και δεν “μολύνει” τα αντικείμενα χάρη στη χημική του αδράνεια, η οποία την καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλη για αντικείμενα από ανοξείδωτο ατσάλι, τιτάνιο και ειδικά κράματα.

ΑΜΜΟΒΟΛΗ